domingo, 24 de julio de 2016

Porsche takes second consecutive Nürburgring victory; Ferrari 1-2 in GTE

The 6 Hours of Nürburgring lived up to all expectations and 58,000 enthusiastic fans enjoyed a great weekend of exciting and sometimes dramatic WEC track action. Before the end of the event, the circuit and organisers confirmed that a date for the German round of the 2017 FIA World Endurance Championship has been set for 14-16 July.
The key moments of the 6 Hours of Nürburgring are as follows:
  • No.1 Porsche 919 Hybrid wins sensational race to take first victory of the season for Webber/Bernhard and Hartley. Reigning champions win after fighting back from first hour puncture.
  • No.8 Audi R18 of Duval, Jarvis and Di Grassi take second to reduce points gap in championship. Race swings on Full Course Yellow benefitting Porsche after Audi lead mid-portion of race. Lotterer and Fassler claim third place after brave race-long fight in No.7 Audi Sport Team Joest R18.
  • Points leading trio of Jani, Dumas and Lieb denied another win after collision with LMGTE Am car in penultimate hour. Jani brings No.2 Porsche 919 Hybrid home fourth.
To read more on this story and for all the news from all the classes CLICK HERE
For full results of the race CLICK HERE
For final points classifications CLICK HERE
A delighted Marco Sorensen greets his Aston Martin Racing team mate Nicki Thiim after gaining LMGTE Pro pole

Deuxième victoire consécutive pour les Champions du Monde en titre

Les 6 Heures du Nürburgring ont tenu toutes leurs promesses et, pour la deuxième année consécutive, 58000 spectateurs enthousiastes ont pleinement profité d'une semaine de compétition WEC passionnante et fertile en rebondissements. Avant même la fin de la course, le circuit et les organisateurs ont confirmé la date de cette manche allemande pour le Championnat du Monde d'Endurance FIA (WEC) 2017. L'an prochain, les 6 Heures du Nürburgring se dérouleront du 14 au 16 juillet.
En attendant, voici les principaux résultats et moments forts de cette édition 2016 :
  • A l'issue d'une sensationnelle édition des 6 Heures du Nürburgring, la Porsche 919 Hybrid n°1 de Webber/Bernhard/Hartley remporte sa première victoire de la saison. Les Champions du Monde en titre s'imposent après une belle remontée, consécutive à une crevaison pendant la première heure de course.
  • Deuxième, le trio Duval/Jarvis/di Grassi (Audi R18 n°8) réduit l'écart au classement général provisoire des pilotes. Le tournant de ces 6 Heures du Nürburgring 2016 a eu lieu à mi-parcours, à la suite d'une neutralisation Full Course Yellow qui a bénéficié à Porsche, alors qu'Audi avait mené la première moitié de l'épreuve.
  • Après une course empreinte d'une belle combativité, André Lotterer et Marcel Fässler (Audi R18 n°7) terminent troisièmes. Leader du classement des pilotes, le trio Jani/Dumas/Lieb a vu une nouvelle victoire lui échapper à la suite d'un accrochage avec une LMGTE Am dans l'avant-dernière heure de course. Mais Neel Jani parvient à rallier l'arrivée en quatrième position.